Alle medewerkers Huisartsen Gezondheidsplein
Ons team bestaat naast huisartsen ook uit ervaren praktijkassistenten, praktijkverpleegkundigen voor chronische ziekten en psychische problemen en een praktijkmanager. Een speciale functie in onze praktijken is de SOH (Spreekuur Ondersteuner Huisarts): een speciaal opgeleide praktijkassistente die de huisarts ondersteunt en simpele medische klachten en vragen behandelt. Daarnaast begeleiden we in onze huisartsenpraktijken ook met veel plezier zorgverleners in opleiding.
PRAKTIJKASSISTENTE
De praktijkassistente heeft een belangrijke plaats in de huisartsenpraktijk. Als u contact opneemt met de praktijk staat de praktijkassistente u als eerste te woord. Zij kan u helpen bij het maken van afspraken voor het spreekuur, visites of het telefonische spreekuur. Tijdens het (telefonische) contact vraagt zij u wat uw klachten zijn. Deze informatie heeft zij nodig om in te schatten bij welke medewerker uw hulpvraag het beste past en hoeveel tijd er nodig is voor een afspraak.
U kunt bij de praktijkassistente ook terecht met gezondheidsvragen. Praktijkassistenten zijn opgeleid om u medische adviezen te geven. Zo weet zij het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over recepten of verwijzingen. Daarnaast kunt u haar bellen voor uitslagen van urine- en bloedonderzoek en voor het aanvragen van herhaalrecepten.
Ook kan de praktijkassistente u helpen met diverse kleine medische verrichtingen, zoals:
• Oren uitspuiten
• CRP/glucose metingen
• Wratten aanstippen
• Het maken van een hartfilmpje
• Injecties
• Aansluiten en afkoppelen van een 24 uurs bloeddrukmeter
• Aansluiten en afkoppelen van een 30 minuten bloeddrukmeter
• Hechtingen verwijderen
• Bloeddruk opmeten
• Bloedafname
• Urinecontrole
SPREEKUURONDERSTEUNER HUISARTS (SOH)
- Neusbloedingen
- Tand door de lip
- Keelpijn
- Verkoudheid en luchtwegklachten
- Urineweginfecties
- Enkel- en teenletsel
- Overgangsklachten
- Advies over anticonceptie
- Menstruatieklachten en vaginale klachten
- SOA’s
- Huidaandoeningen en wonden (allergie, insectenbeet, bijt-, brand-, schaaf-, scheur- en snijwond)
praktijkverpleegkundige somatiek
Praktijkondersteuner Huisarts GGZ (POH-GGZ)
Heeft u te maken met psychische klachten? In onze praktijk is een Prakijktondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) werkzaam met specifieke kennis hierover. Via de praktijkassistente of huisarts kunt u een afspraak maken bij de praktijkondersteuner, wanneer u last heeft van lichte psychische of sociale klachten.
De praktijkondersteuner GGZ kan u helpen bij uw vragen op het gebied van somberheid, spanningsklachten, rouw, relatieproblemen, angst, paniek, stress, overspanning of levensfaseproblematiek.
Tijdens een laagdrempelig kennismakingsgesprek bespreekt u samen met de prakijkondersteuner GGZ uw vragen. Op basis van dit gesprek maakt de ondersteuner een inschatting van de ernst van uw klachten en wat uw hulpvraag is. Ook bespreekt de ondersteuner met u welke zorg past bij uw hulpvraag. Vaak kan de praktijkondersteuner u begeleiden, maar soms is specialistische geestelijke gezondheidszorg passender.
Wij zijn een opleidingspraktijk
Al onze praktijken zijn opleidingspraktijk voor huisartsen, co-assistenten, praktijkverpleegkundigen en praktijkassistentes. Iedere stagiaire werkt onder de supervisie en verantwoordelijkheid van een huisarts.
Als opleidingspraktijk dragen we bij aan de ontwikkeling van nieuwe zorgprofessionals. Het opleiden van aanstaande collega’s vinden we belangrijk voor de toekomst van de zorg. Daarnaast draagt het in onze praktijk bij aan kennisoverdracht en een kritische houding ten opzichte van ons eigen medisch handelen. Dit komt de patiëntenzorg ten goede.
Weet u welkom
Geen vraag over gezondheid is voor ons te gek en domme vragen bestaan niet. Schroom dus niet om uw gezondheidsvraag aan ons te stellen. Mocht u toch een belemmering voelen om naar de praktijk te bellen of langs te komen, dan is het ook altijd mogelijk om uw vraag digitaal te stellen via het online patiëntenportaal.